Ring oss

08-511 793 60

DROP IN – AC påfyllning och AC service i Vallentuna

AC-Service i Vallentuna

Vallentuna Bil & Däckservice är din lokala verkstad för AC-service eller AC-påfyllning i Vallentuna

  • Välkommen in för en drop-in AC-service!

AC-service är enkelt hos Vallentuna Bil & Däckservice

När bilars luftkonditioneringssystem går sönder eller slits ut kan köldmedel läcka. Köldmedel är inte bara skadligt för miljön, men kan också skada ditt fordons förångare och kompressor. Att få luftkonditioneringen servad vid första tecken på problem kan spara både pengar och tid. Besök oss i Vallentuna för en A/C-service nära dig och reparationer för att hålla ditt luftkonditioneringssystem svalt och i bra skick.

Vi är specialiserade på AC-service och AC reparationer, och våra erfarna mekaniker kan diagnostisera och åtgärda eventuella problem. Vi erbjuder noggrann felsökning, regelbunden service och byte av defekta delar vid behov. AC-service är en separat tjänst och ingår inte i den vanliga intervallservicen.

Hur utförs AC-service:

  • Kontroll av täthet och eventuella läckage i systemet

  • Tömning av gas och vatten

  • Trycktest och läcksökning med läcksökare

  • Påfyllning av köldmedie och olja

  • Kontroll av hög- och lågtryckssidans värden

  • Kontroll av kompressorns funktion

  • Kontroll av kondensorfläkten

  • Bedömning av drivremmarnas skick

  • Utvärdering av eventuella skador på komponenterna

AC-PÅFYLLNING I VALLENTUNA

När bilars luftkonditioneringssystem går sönder eller slits ut kan köldmedel läcka. Köldmedel är inte bara skadligt för miljön, men kan också skada ditt fordons förångare och kompressor. Att få luftkonditioneringen servad vid första tecken på problem kan spara både pengar och tid. Besök oss i Vallentuna för en A/C-service nära dig och reparationer för att hålla ditt luftkonditioneringssystem svalt och i bra skick.

En AC-service brukar ta ca. 30-60 minuter medan du väntar på din bil.

A/C SERVICE OCH DIAGNOS

Är bilens A/C trasig? Oroa dig inte. Om bilens luftkonditionering inte fungerar som den ska kan våra fordonsproffs diagnostisera problemet med en A/C Prestandakontroll. Hos Vallentuna Bil & Däckservice är din bil i goda händer med våra expertbilmekaniker. Vi kommer att undersöka bilens A/C-system för att se om det finns någon läcka – och om det finns, stoppar vi den innan den kan påverka något annat.

När temperaturerna stiger finns det inget mer uppfriskande än att kliva in i en sval, luftkonditionerad bil. Över tid kan dock A/C-kopplingar bli lösa, och O-ringar, slangar och tätningar slits ut och din uppfriskande kalla fläkt slutar fungera! Våra expertbilmekaniker erbjuder kvalitativ bil-A/C-service och reparation till bra, överkomliga priser. När du besöker Vallentuna Bil & Däckservice kommer ditt fordon att servas rätt första gången – det garanterar vi. Det är Vallentuna Bil & Däckservicelöftet.

Diagnos på bilens luftkonditionering under AC service

VANLIGA PROBLEM MED BILENS A/C

Din bils A/C kan slitas ut över tid och utveckla läckor av köldmedel. Om detta inträffar kan du märka några symtom på ett dåligt A/C-system. Några vanliga problem med bilens A/C inkluderar:

VARM LUFT ELLER HET LUFT SOM BLÅSER UT FRÅN A/C

BRIST PÅ TRYCK NÄR LUFTEN BLÅSER UT

DET BLÅSER INGEN LUFT FRÅN AC:N

BEHÖVER BILEN AC-SERVICE?

TECKEN PÅ ATT DIN BILS A/C BEHÖVER REPARATION

När din bils luftkonditionering inte fungerar eller är på väg att sluta fungera, kan du leta efter dessa tre tecken på att något kan vara fel med bilens A/C.

01

BILENS A/C BLÅSER VARMLUFT

Varmluft från din A/C kan betyda att det finns ett stort problem. När vatten kommer in i din A/C kombineras det med köldmedel och skapar en mycket korrosiv syra som bokstavligen äter bort delar av ditt A/C-system. Denna syra kan förstöra gummipackningar som förhindrar att köldmedlet läcker. Om köldmedlet läcker kan det minska din A/C kylförmåga.

02

AC:EN HAR EN KONSTIG LUKT

En konstig lukt från din A/C kan betyda att det är dags för lite uppmärksamhet. Om din A/C sprider en konstig lukt i ditt ansikte kan det betyda att mögel – och därmed vatten – finns närvarande. Problemet kan vara ett fuktigt eller smutsigt kupéluftfilter eller ett blockerat avlopp i din förångare.

03

DEN HAR SVAG LUFTFLÖDE

Överskottsfukt i förångarkärnan kan orsaka uppbyggnad av mögel och annat skräp som blockerar luftflödet in i bilens interiör. En förlust av lufttryck kan också signalera att det finns ett hinder i förångarkärnan eller att fläktmotorn håller på att gå sönder.

Känner du igen något av dessa tecken? Boka en A/C-prestandakontroll och underhållsservice hos din närmaste Vallentuna Bil & Däckservice för att få en professionell att diagnostisera och lösa problem med din bils luftkonditionering.

VARFÖR BEHÖVER DIN BILS A/C UNDERHÅLLAS?

Din bils A/C behöver underhållas för att säkerställa att du och dina passagerare håller er svala och bekväma när det är varmt ute.

Dessutom kan A/C-underhåll hjälpa till att förebygga dyra mekaniska problem längre fram. Till exempel, om köldmedelsnivån är för låg kan det leda till att din A/C-kompressor inte får tillräcklig kylning eller smörjning, vilket kan orsaka allvarliga skador på ditt A/C-system.

HUR OFTA BÖR DU SERVA BILENS AC?

På Vallentuna Bil & Däckservice är vi väl bekanta med tillverkarens rekommenderade underhållsschema för att hjälpa till att hålla ditt fordon bättre underhållet och längre på vägen. Även om vi rekommenderar att du tar in ditt fordon enligt tillverkarens förslag, rekommenderas det vanligtvis att bilens A/C-system genomgår en grundlig inspektion minst en gång om året. Om något verkar vara ovanligt med A/C mellan rutinmässiga underhållsbesök, bör du få det kontrollerat.

Kom förbi Vallentuna för en AC-sercive

Besöksadress

Moränvägen 13
186 40 Vallentuna

Ring oss

08-511 793 60

Mejla oss

vallentunabilservice@gmail.com